![]() ![]() OstbagelsGoda bagels med ostsmak. Passar fint att njuta som de är eller bara med lite smör. Du behöver
Gör så här:12 bröd Värm deg-vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet och tillsätt socker, olja och salt. Blanda ner 1/2 dl av osten i degen. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter. Knåda sedan degen i minst fem minuter, helst med degblandare. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Forma varje degbit till tvåcentimeter tjocka rullar. Forma till ringar och nyp ihop skarven noga. Låt nu bröden jäsa på plåt till dubbel storlek, i cirka 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Det ska inte stormkoka. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuter, till de flyter upp. Tag upp med hålslev, låt eventuellt rinna av lite på ett galler och lägg tillbaka bröden på plåten. Pensla med vispat ägg och strö över resten av osten. Baka av i 200-225 grader i cirka 15 minuter och servera varma som de är eller med lite smör. ![]() ![]() 21 augusti 2009
jag tycker om mycket att göra alla recpter ![]() ![]() ![]() 8 april 2010
Superduperkul att göra =D Lika gott att äta dom också=) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Supergott och superkul att gora. Tips: istallet for att rulla till tjocka rullar, kan man gora 12 sma bollar, gora hal i dom och ta ut de tills de ser ut som bagels. Tycker detta ar enklare och ser battre ut! /N.