![]() ![]() Citronbagels![]() Bagels med härlig smak av citron och balanserad sötma. Du behöver
Gör så här:12 bröd Värm vattnet till 37 grader. Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det gula på skalet och pressa ur saften. Lös jästen i vattnet och tillsätt socker, honung, smör, salt, citronskal och -saft. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter. Knåda sedan degen i tio minuter, helst med degblandare. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Forma varje degbit till två centimeter tjocka rullar. Gör ringar och nyp ihop skarven noga. Låt nu bröden jäsa på plåt till dubbel storlek, i cirka 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Det ska inte stormkoka. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuter, tills de flyter upp. Tag upp med hålslev, låt eventuellt rinna av lite på ett galler och lägg tillbaka bröden på plåten. Pensla med vispat ägg. Baka av i 200-225 grader i cirka 15 minuter och servera varma som de är eller med smör. ![]() ![]() ![]()
|
|