![]() ![]() KanelbagelsBaka en god variant av de populära, amerikanska bröden. Med kanel i degen, serverade med lagrad ost och kanske lite citrusmarmelad? Du behöver
Gör så här:12 bröd Värm deg-vattnet till 37 grader, lägg i kryddorna. Lös jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter. Knåda sedan degen i minst fem minuter, helst med degblandare. Låt degen jäsa övertäckt cirka 20 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Forma varje degbit till tvåcentimeter tjocka rullar. Forma till ringar och nyp ihop skarven noga. Låt nu bröden jäsa på plåt i cirka 30 minuter, till dubbel storlek. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuter, till de flyter upp. Tag upp med hålslev och lägg tillbaka bröden på plåten. Pensla med vispat ägg och vänd eventuellt i pärlsocker om du vill ha en sötare variant. Baka av i 200-225 grader i cirka 15 minuter. Servera varma med creme fraiche, lagrad hårdost och gärna syrlig citrusmarmelad. ![]() ![]() ![]()
|
|