FruktbagelsBagels med torkad frukt i degen är rena godiset! Passar som fikabröd eller kanske en lyxig frukost? Du behöver
Gör så här:12 bröd Värm deg-vattnet till 37 grader, lägg i frukten. Lös jästen i vattnet och tillsätt socker, olja och salt. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter. Knåda sedan degen i minst fem minuter, helst med degblandare. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Forma varje degbit till tvåcentimeter tjocka rullar. Forma till ringar och nyp ihop skarven noga. Låt nu bröden jäsa på plåt till dubbel storlek, i cirka 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuter, till de flyter upp. Tag upp med hålslev och låt dem rinna av något på galler innan du lägger tillbaka bröden på plåten. Pensla med vispat ägg och vänd eventuellt i syltade apelsinskal, sukat eller liknande. Baka av i 200-225 grader i cirka 15 minuter. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! RabarberRabarbertiderNu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins? PåskgodisPåskens bästa godisTill påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge! KolaLyxigaste lördagsgodiset!Riktigt bra ingredienser som vispgrädde, smör, äkta vanilj och kanske en nypa havssalt är kanske inte receptet på hälsokost, men väl på bästa sortens lördagsgodis: smörkola. När idéerna på bra gåbortspresenter sinar passar det bra att sätta kastrullen på värmen och sedan slå in kolorna i fint papper och cellofan. Klassiska kolor som chokladkola och gräddkola går garanterat hem hos de flesta. Hårda kolor? Se upp med tandlagningarna! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|