![]() ![]() FruktbagelsBagels med torkad frukt i degen är rena godiset! Passar som fikabröd eller kanske en lyxig frukost? Du behöver
Gör så här:12 bröd Värm deg-vattnet till 37 grader, lägg i frukten. Lös jästen i vattnet och tillsätt socker, olja och salt. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter. Knåda sedan degen i minst fem minuter, helst med degblandare. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Forma varje degbit till tvåcentimeter tjocka rullar. Forma till ringar och nyp ihop skarven noga. Låt nu bröden jäsa på plåt till dubbel storlek, i cirka 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuter, till de flyter upp. Tag upp med hålslev och låt dem rinna av något på galler innan du lägger tillbaka bröden på plåten. Pensla med vispat ägg och vänd eventuellt i syltade apelsinskal, sukat eller liknande. Baka av i 200-225 grader i cirka 15 minuter. ![]() ![]() ![]()
|
|