ChokladbagelsSå gott som bara möjligt... nybakta chokladbagels till förmiddagskaffet eller eftermiddagsteet. Lite pilligt att få till chokladfyllningen, men väl värt jobbet! Du behöver
Gör så här:12 bröd Värm deg-vattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet och tillsätt vanilj, socker, smör och salt. Knåda i mjölet tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter. Knåda sedan degen i minst fem minuter, helst med degblandare. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Under tiden grovhackar du chokladen. Ta upp degen på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar. Forma varje degbit till tvåcentimeter tjocka rullar, platta ut dem lite. Dela upp chokladen jämnt i 12 högar, lägg bitarna på degbitarna och tryck in dem i degen. Forma till rullar, gör ringar och nyp ihop skarven noga. Försök få chokladen att stanna i brödet, annars kommer den att brännas i ugnen. Låt nu bröden jäsa på plåt till dubbel storlek, i cirka 30 minuter. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Det ska inte stormkoka. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuter, till de flyter upp. Tag upp med hålslev, låt eventuellt rinna av lite på ett galler och lägg tillbaka bröden på plåten. Pensla med vispat ägg och vänd eventuellt i chokladströssel om du vill dekorera bröden. Baka av i 200-225 grader i cirka 15 minuter och servera varma som de är eller med smör. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterBaka en cocoskaka i helgen!Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad. FiskgratängBekvämt och gott med gratängGratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid! SoppaSoppa räddar vardagenDet är inte fel att ha en stor gjutjärnsgryta hemma. Då kan nämligen ett par middagar förberedas - grönsakssoppa är ett typiskt exempel på en rätt som blir bättre av att stå någon dag. Se bara till att inte koka grönsakerna till oigenkännlighet! Skulle det bli rester över av tomatsoppan (inte särskilt troligt) går den enkelt att omvandla till god pastasås, kryddad och klar. Gott bröd, kanske olivbröd, är nästan ett måste för en riktigt god soppmåltid. Länge leve vardagshjältarna! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|