Fakta om bagelsBagels är ett lite kompakt bröd, med en typiskt konsistens som kommer av att brödet både kokas i kastrull och bakas i ugn. Ett sätt att få brödet saftigt, samtidigt som det är kompakt är att kalljäsa det i kyl under lång tid. Bagels har funnits länge och har sitt ursprung i centraleuropa där det bakades av den judiska befolkningen. I och med emigration spreds bagel och äts i dag framförallt i USA och i Storbrittanien där fylda bagels är vanlig snabbmat. Vanlig fyllning är ost av olika slag. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarNybakatVad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen... SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! MorotskakaMorotskaka + limeMorötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|